פמטוסל

תוכן עניינים

האם ידעתם כי במקום בו קליטת הסלולר לא מספיק טובה הטלפון הנייד שלכם פולט יותר אנרגיה? זאת משום שהמכשיר הנייד עובר לעוצמת שידור הרבה יותר גבוהה בשעה שהוא מנסה ליצור קשר עם האנטנה הסלולרית.

אלה שמודעים לעובדה הזו בוחרים שלא לדבר בטלפון הנייד כאשר הקליטה לא מספיק איכותית, כדוגמת חניונים תת קרקעיים, מעליות, או כל מקום שבו אין אנטנה סלולרית קרובה.

את הבעיה של חוסר קליטה איכותית מנסים היום לפתר מספר חברות שפיתחו את שיטת ה"פמטוסל".
מדובר בקופסאות קטנות, בגודל של ראוטר בייתי נייד. הקופסאות האלה הן למעשה אנטנות סלולריות זעירות, שניתן להניח בבית, במשרד או בחצר. הפמטוסל פולטות קרינה סלולרית ברמה נמוכה מאוד ובעצם מתפקדות כאנטנה סלולרית לשימוש בייתי ובכך משפרות את איכות הקליטה של הטלפונים הסלולרים.

אנטנה סלולרית זעירה ומהירה

פירוש המילה פמטוסל הוא תא קטן. זוהי אנטנה סלולרית זעירה המכסה שטח קטן, בניגוד לאנטנות הגדולות שניתן להבחין בהן ומכסות שטחים גדולים, כמו רחוב או עיר. הפמטוסל מתקשר עם תחנת הסלולר באמצעות תקשורת אינטרנטית, כדוגמת כבלים או ADSL.

בנוסף לשיפור הקליטה, קצב העברת הנתונים בפמטוסל הוא גבוהה בהרבה, כמאה מגה בייט לשנייה אחת.

למה צריך את זה?

השימוש בשירותי המידע בטלפונים החכמים הולך וגדל ברחבי העולם. הסלולרים הפכו ממכשירים לניהול שיחות ניידות למכשירים שנותנים מענה גם בתחום העברת מידע ותכנים.

על מנת להקל על הרשתות הסלולריות בפריסה של אנטנות גדולות-ציבוריות ולהגביר את קצב העברת המידע והורדת הנתונים מצאו החברות את הפיתרון בפמטוסל, אשר נותן את המענה המתאים ביותר לטכנולוגיה המתקדמת הדורשת קצב העברה מהיר של נתונים ואיכות קליטה גבוהה.

המפטוסל מאפשרת לחברות הסלולריות להעביר את השיחה מהרשת הסלולרית לרשת הקווית.
בארצות הברית לדוגמא, איכות הקליטה הרבה פחות טובה בישראל, שם מדובר על שטחים גדולים שדורשים כיסוי רחב ואיכותי. שתי חברות הסלולר הגדולות בארצות הברית, ורייזן וספרינט מציעה ללקוחות שלה לרכוש מכשיר פמטוסל על מנת לשפר את איכות הקליטה והעברת הנתונים במקום המגורים שלהם.

גם באירופה החל שימוש גובר בפמטוסל והספקיות הסלולריות פורסות פמטוסלים שתומכים ברשתות דור 3 ודור 3.5. נראה כי זהו פיתרון נהדר מצידן של החברות הסלולריות שמעודדת שימוש רחב במכשירים הניידים הסלולריים ויעשו הכל על מנת שנגדיל את השימוש באינטרנט הסלולרי גם בבית ולא נטריח את עצמנו לקום מהמיטה לשולחן המחשב.

חברת אורנג' – פרטנר הישראלית כבר רכשה לעצמה מספר של קופסאות פמטוסל ועומדת להציע אותן ללקוחותיה במהלך שנת 2011.

מה צופה העתיד בתחום הפמטוסל

מחיר הפמטוסל בעולם עומד על 220 דולר וצפוי לרדת לסביבות ה 100 דולר ובכך להפוך למכשיר כדאי ושווה לרכישה.

התפתחות המוצר הובילה לכך שכל קופסאת פמטוסל יכולה לשרת כ 24 משתמשים סלולריים שונים ולהגיע לטווח קליטה איכותי של 3 קילומטר. משמע, ממוצר בייתי, גם בתי עסק יוכלו להרוויח מהפמטוסל ולשפר במקום העבודה את איכות הקליטה.

בנוסף, ישנו פמטוסל נייד, בתצורת דיסק-און-קי שניתן לחבר למחשב הנייד, במחיר מצחיק של 40 דולר.
לחברות הסלולרית השימוש מפמטוסל יוכל להפוך מסותם חורים בקליטה הסלולרית לתחנות סלולריות קטנות בפני עצמן.

מבחינת הייצור, ישנה מגמה להציע לצרכנים מרכזי תקשורת ביתיים ולא רק אנטנות סלולריות זעירות.

הקופסאות יוכלו לשמש גם כמרכזיות ביתיות, מודם אינטרנטי, ראוטר וכמובן – פמטוסל.

הגיע הזמן שהחברות יתחילו לייצר קופסאות הנותנות מענה למספר משתנים ולא להערים בבית הלקוח מגדלים של ראוטרים, שרתים זעירים ומטרים של חוטי תקשורת וחשמל.