אפליקצית Yo

תוכן עניינים

אחת האפליקציות החמות ביותר, בעולם יותר מאשר בישראל, מיועדת למטרה אחת פשוטה, יש שיאמרו גם אווילית: לשלוח לחברים הודעה קולית פשוטה במיוחד, והיא, כמובן, Yo. אלא שהרעיון הזה, שזוכה לביקורות שהן הכול חוץ מחיוביות בישראל, מוכיח את עצמו בעולם, עם גיוס כספים של כמיליון דולרים של האפליקציה, ומיקום גבוה בכל טבלאות ההורדה.

אז מה עומד בבסיס ההצלחה של האפליקציה המוזרה הזו? והאם היא ראוייה להייפ העצום שהיא זוכה לו בכל רחבי העולם?

לפעמים, מילה היא הרבה יותר ממילה

אפליקצית Yo פותחה על ידי שני מפתחים ישראלים, אור ארבל ומשה חוגג, בניסיון שלהם לפתח "שפה", בת אפס תווים, לתקשורת פנימית.

התכלית העיקרית של אפליקצית Yo, ניחשתם נכון, פשוט מאד: משלוח של טקסט ושל הודעה קולית, לחברים, הכוללים את המילה על שמה קרויה האפליקציה, ואך ורק אותה.

אם מוסיפים לכך את העיצוב הפשוט, שכאילו שייך לעשורים הקודמים, ניתן לתהות עוד על מידת ההצלחה של האפליקציה.

אלא שהתמונה אינה כה פשוטה. מאחורי הרעיון הזה מסתתרת תפיסה, מעט מתוחכמת יותר, הגורסת כי המשמעות יכולה להימצא דווקא במילה בה אין משמעות – הכול, כמובן, על פי הקונטקסט, ובהתאם לאינטרקציה שבין משלוח ומקבל ההודעה.

אפשר להתבונן על כך גם כשבוחנים את העובדה שהתרגלנו לדבר בקודים קצרים, כפי שדורשת, למשל, הגבלת המילים בציוץ בטוויטר.

אפליקצית Yo למעשה לוקחת את זה מספר צעדים קדימה, וגם אומרת משהו על העולם בו אנו חיים: הרבה יותר פשוט לשלוח "הודעה" עם כוונה ברורה, פחות או יותר, מאשר לחייג לאותו אדם, או לשלוח לו הודעת טקסט.

האפליקציה מאפשרת סוג זה של "תקשורת" רק בין אנשים שיש במכשיר הטלפון שלהם את האפליקציה, ולכן מדובר בפיתוח ויראלי במלוא מובן המילה – מאפיין נוסף של העת בה אנו חיים.

קצב ההתפשטות של האפליקציה, בהמשך לכך, הוא מרשים בכל קנה מידה, עד שיש הטוענים שהאפליקציה מאתגרת את טוויטר, לא פחות.

נכון לעכשיו, משתמשים באפליקציה כבר מליוני אנשים, ומעמק הסיליקון, שם היא התחילה, היא הגיעה לאינספור מקומות בעולם.

הדבר נגרם לא רק עקב הפוטנציאל הויראלי שלה, אלא גם הודות לסיקור תקשורתי מרשים, ויש שיגידו שגם חסר תקדים ביחס לאפליקציות מהסוג הזה.

אז איך מורידים?

דומה כי ההתייחסות לאפליקצית Yo היא באחד משני קטבים: הראשונים, הציניקנים, יטענו בפה מלא כי מדובר באפליקציה מיותרת, אולי אפילו אווילית, וישללו על הסף את האפשרות שיורידו אותה למכשיר הטלפון שלהם.

הסוג השני של האנשים דווקא ירצה לראות במה דברים אמורים, וסביר להניח שירצה גם להוריד את האפליקציה. באם אתם נמנים על הקבוצה הזו, בוודאי תשמחו לדעת שהורדת האפליקציה, כמו גם השימוש בה, אינם כרוכים בתשלום.

האפליקציה זמינה עבור מכשירי אייפון ואנדרואיד כאחד, ומשקלה עומד על 12 מגה בייט.