אפליקצית Secure Spaces

תוכן עניינים

אין אזרח ישראלי אשר התקופה האחרונה הייתה פשוטה עבורו. מבצע "עמוד ענן" הסתיים רק כעת, ואחת מהשלכותיו היא פגיעות רבות בנפש וברכוש- בייחוד בקרב תושבי הדרום.

בכל פעם שנשמעת אזעקת צבע אדום, לכן, נדרש להגיע למרחב המוגן במהרה, ולתפוס מחסה מפני הפגיעה האפשרית. אבל מה אם לא יודעים היכן נמצא מרחב מוגן בקרבת מקום?

אפליקצית Secure Spaces, כלי פיתוח ישראלי לימים קשים אלה (ובעתיד), מנסה לסייע לתושבי הדרום בתקופה הקשה בה הם נמצאים, וזאת באמצעות רתימת הטלפון החכם שלהם למציאת המרחב המוגן הקרוב ביותר. התקווה הברורה שלנו היא שכעת, לאחר הפסקת האש, ירד הצורך לשימוש בה- ובכל זאת, ראוי להכיר אותה.

ראשית: מהו מרחב מוגן?

לפני שנדבר על אפליקצית Secure Spaces, יש להבהיר את המונח "מרחב מוגן". אם כן, ברמה הכללית ביותר, ועל פי הגדרת מפתחי האפליקציה, זהו "מקלט הנבנה בתוך מעטפת מבנה", שמטרתו לספק מיגון מפני התקפות אוויר וטילים. כמובן שהמרחב המוגן, בהקשר הזה, יכול לסייע כי אימת שלא ניתן להגיע למקלטים הקבועים בבתים, או לחדרי הממ'ד השונים.

אזור הדרום על המפה

כאן בדיוק נכנסת לתמונה אפליקצית Secure Spaces. בהתבסס על מיקום ה-GPS של מכשיר הטלפון החכם, היא תציג רשימה של כל אותם מרחבים מוגנים ציבוריים הנמצאים במרחק קצר מהמשתמש. כך, מרגע הישמע האזעקה יוכל הוא למהר ולהגיע אליהם, דבר שבכוחו גם להציל חיים. לצורך הניווט, מוצגת גם מפה אינטרקטיבית, המציגה את התקדמות המשתמש ומקדמת אותו בדרך למרחב המוגן.

כרגע, כוללת בתוכה האפליקציה את רשימת המרחבים המוגנים של ערי הדרום המרכזיות, כלומר, באר שבע, אשדוד ואשקלון. ייתכן כי בעתיד יתווספו יישובים נוספים – אם כי השאיפה הברורה שלנו היא כי המציאות תהיה שונה לחלוטין.

לדברי המפתחים, רשימת המרחבים הציבוריים אינה מושלמת עדיין, והמשתמשים יכולים לשלוח אליהם כתובות של מרחבים אחרים, כדי שיתווספו לתוך האפליקציה.

הודעות Push

שירות נוסף אשר מציעה האפליקציה למשתמשים שלה הוא קבלת עדכונים והודעת Push. אלה מאפשרות להתריע על אזעקות או אירועים ביטחוניים אחרונים, אם כי רגע הדיוק שלה עדיין אינו מוחלט.

חיסרון מרכזי: קשה להתכונן מראש

היתרון המהותי של האפליקציה, הוא השימוש במיקום ה-GPS של המכשיר, מהווה גם חיסרון מסוים שלה. כך, חסרה היא נכון לעכשיו אפשרויות שבוודאי היו מסייעות למשתמשים. אפשרות הסיווג העיקרית היא על פי המרחק ממקומו של המשתמש (בקילומטרים), אך זו אינה מהווה את התמונה במלואה. לדוגמא, לא ניתן למיין את המרחבים באזורים השונים, או לחילופין לתור אחר המרחבים סביב כתובת מסוימת.

דבר זה עלול להוות מחסור עבור אנשים המעוניינים להיערך מבעוד מועד למצב חירום, וסבורים כי הפאניקה בעת האזעקה, כמו גם משך הזמן הקצר הנדרש לפעולה, ימנעו מהם לעשות זאת.

הורדת האפליקציה- בחינם

הגם שאפליקצית Secure Spaces אינה פועלת עדיין באופן מושלם, אין ספק כי מדובר באפליקציה שימושית ביותר, עם השלכות חיוביות ביותר על תושבי הדרום.

כרגע, היא זמינה למכשירי אייפון בלבד, והורדתה אינה כרוכה בתשלום.