אפליקציית I Woke Up

תוכן עניינים

כל זוג אשר מביא ילד לעולם מכיר את הויכוח הזה. בכל לילה, כאשר התינוק בוכה או צמא, נדרש שאחד מבני הזוג, אם לא שניהם, יקומו על מנת לסייע לו. זה גם הרגע שבו עלולות להישמע טענות מפי אחד הצדדים על "חלוקת עבודה" שאינה שווה. בדיוק למקרים האלה נועדה האפליקציה הישראלית החדשה I Woke Up 

מטבע הדברים, ובעיקר עקב גידול והנקת התינוקות, נהוג לחשוב כי מירב הנטל נופל על הנשים. כמובן שכיום, כאשר יותר ויותר נשים יוצאות לשוק העבודה, פערים אלה הצטמצמו כמעט לחלוטין, ובמשפחות רבות האב פעיל לא פחות מהאם. עכשיו גם ניתן לדעת את ה"תרומה" של כל אחד בצורה מדויקת.

כך זה עובד

אפליקציית I Woke Up פותחה על ידי עילי אבני וחגי אלבו, אנשי הייטק ישראלים. העיקרון שלה פשוט באופן יחסי: בכל אימת שאחד ההורים קם במהלך הלילה על מנת להחליף לתינוק חיתול, להרגיע אותו או לתת לו מוצץ, למשל, הוא מגדיר זאת באפליקציה.

כמו כן, ניתן לסמן כמה זמן בדיוק משינת הלילה לקח הטיפול הזה, וכן את השעות המדויקות בהן הדבר קרה.

כך ניתן לראות, מדי מספר ימים או שבועות, מי מבני הזוג דואג יותר לתינוק. במקרים מסוימים זה נשאר בגדר קוריוז, באחרים הדבר יכול לשפר את חיי ההורות במידה רבה. הרצון של המפתחים הוא שה"תחרות" בין בני הזוג תשפר את יכולת ההורות שלהם, דבר שיסייע להם- ובמיוחד גם לתינוק.

על הקשר שבין כחול לאדום

בפעם הראשונה שמתבצעת כניסה לאפליקציה, נדרש מהמשתמשים להגדיר את מערכת היחסים ביניהם: האם המדובר הוא בזוג הטרוסקסואלי או הומוסקסואלי? האם זו דווקא אם חד הורית? וכן הלאה.

בשלב הזה, לא ניתן להכניס שמות אל תוך האפליקציה, וכל אחת מבני הזוג מיוצג באמצעות צבע (כחול או אדום). דבר זה עלול לגרום לבעיה במקרה של זוג המורכב מבני אותו מין: במקרה כזו, לא ניתן ליצור "תחרות" בין בני הזוג, והם מתפקדים כיישות אחת- בעיה שככל הנראה תיפתר בעדכונים הקרובים של האפליקציה.

שיתוף ברשתות החברתיות

בדומה למרבית האפליקציות, הרי שגם I Woke Up מאפשרת לשתף את "תוצאותיה": במקרה הזה, פירוט מספר הפעמים שקמים בכל לילה עבור התינוק, וכן הפעולות שמבצעים בכל אחת מהן.

כך, ניתן לעדכן את הסובבים במתרחש במשפחה, וכן לזכות בדברי הזדהות, עידוד או נזיפה.

האפליקציה עדיין מוגבלת – נכון לעכשיו

בעדכונים הבאים של האפליקציה, מתכננים המפתחים להכניס לתוכה מערכת סטטיסטית מפורטת הרבה יותר. כך, למשל, היא צפויה לכלול אפשרות צפייה בסטטיסטיקות וגרפים לגבי תקופה ארוכה, ולא רק מספר נמוך של ימים.

הדבר מאפשר לתור אחר מגמות בבית בגידול הילד, וכן לעקוב על התפתחותו: תמיד נחמד לראות שהתינוק שלנו הופך לעצמאי מעט יותר.

נכון לעכשיו, האפליקציה זמינה עבור מכשירי אייפון בלבד. הורדתה אינה כרוכה בתשלום.