אפליקצית Hangout

תוכן עניינים

בעידן הרשתות החברתיות, ברור כי אפליקציה של Google הנכנסת לתפר הזה תעורר עניין עצום. זהו בדיוק המקרה של אפליקצית Hangout, אשר יצאה לשוק לפני מספר ימים. אפליקציה זו אמורה, על פי המפתחים, "להעיר לחיים" שיחות טקסט בשלל אמצעים, ואף לאפשר שיחות וידאו בין משתמשים.

ימים ספורים חלפו מאז יציאת האפליקציה, כך שניתן לשאול האם יש לנו כאן מתחרה חדש בשדה המשחק התחרותי הזה. כפי שתראו מיד, אפליקצית Hangout מציעה מספר מאפיינים מעניינים, אך עדיין סובלת מחבלי לידה לא פשוטים כלל.

על אפליקצית Hangout

אפליקצית Hangout, ברמה הכללית, נועדה לאפשר שיחות כתובות, בין שני משתמשים או יותר, אליהן ניתן לצרף תמונות או Emoji (מעל 850 סמלי הבעה). כמו כן, מציעה האפליקציה שיחות וידאו בחינם, בין עד לעשרה משתתפים יחדיו. גם אל שיחות אלה ניתן להוסיף אפליקציות ואפקטים שונים.

באמצעות האפליקציה ניתן לראות למעשה מתי החברים מחוברים, או לחילופין מתי הפעם האחרונה שאחד מהם שלח הודעה. כאשר המשתמש מקבל הודעה, באמצעותו להוסיף "נדנדן", אשר יזכיר לו לענות עליה במועד מאוחר יותר.

יש לציין התקשורת אפשרית בין המשתמשים בה במחשב, בטלפון הנייד או במכשיר הטאבלט. ואגב, הסנכרון בין המכשירים השונים מדויק, שעה שקבלת התראה באחד מהם תבטל אותה ישירות באחרים.

היסטוריה ותיעוד

כיאה לאפליקצית שיחות, גם ב-Hangout ניתן לשמור את תיעודי השיחות השונות. באפשרות המשתמש להגדיר בדיוק לכמה זמן יישמרו השיחות, או אפילו לקבוע שהן לא יישמרו כלל.

תוסף מעניין אחר באפליקציה הוא האוספים, שעה שהמשתמש יכול לצפות באוספי התמונות המשותפות שלו עם כל אחד מחבריו לאפליקציה.

חסרונות האפליקציה

נכון לעכשיו, נראה כי חיסרון מרכזי של אפליקצית Hangout הוא בהתבססותה על ממשק ה-Google +, שלא בהכרח מצליח עד כה בישראל. לא ניתן להתחבר לאפליקציה על פי מספר הטלפון בלבד, או לחילופין חשבון הפייסבוק: עובדה זו מעמידה אותה מאחור ביחס למתחרה הגדולה, WhatsApp, אשר מסתנכרת באופן אוטומטי עם אנשי הקשר. עובדה זו בעייתית גם עבור משתמשים רבים, שאינם מעוניינים לפתוח חשבון ב-Google +, וספק אם ייעשו זאת רק על מנת להשתמש באפליקציה הזו.

קושי אחר נוגע לממשק האפליקציה, שאינו בהכרח הנוח ביותר שניתן להעלות על הדעת. לעיתים, שליחת ההודעות לוקחת פרק זמן מסוים, מה גם שהאפליקציה נוטה לקרוס מפעם לפעם. מפתיע מאד שבעיות מסוג זה מאפיינות מוצר של Google, ויש לקוות כי העדכונים הבאים של האפליקציה יפתרו אותן.

כך מורידים את האפליקציה

אפליקצית Hangout, פרי פיתוחה של Google, כוללת בתוכה יתרונות רבים, על אף שאינה מושלמת עדיין. המעוניינים להוריד אותה יכולים לעשות זאת ללא כל תשלום למכשירי אייפון ואייפד, מכשירים מבוססים מערכת אנדרואיד וכן המחשב האישי. ההורדה, בכל אחד מהמקרים, אינה כרוכה בתשלום כלשהו.

משקל האפליקציה על גבי המכשיר עומד על כ-11 מגה בייט.