Google Play

תוכן עניינים

לאורך השנים משתמשי אנדרואיד ותיקים וחדשים הכירו את ממשק האפליקציות החביב של גוגל הלוא הוא האנדרואיד מארקט – גוגל מארקט היה חנות האפליקציות המקוונת של גוגל שאירחה את שלל האפליקציות הזמינות עבור מכשירים מבוססי מערכת ההפעלה אנדרואיד.

למי שלא מכיר, גוגל מארקט הייתה המקבילה האנדרואידית לאפל אפסטור – חנות האפליקציות של חברת אפל, המיועדת למשתמשי אייפון, אייפד ומכשירים נוספים מבית אפל.

גוגל מארקט ליווה נאמנה את משתמשי האנדרואיד כבר משנת 2008 וזכה לאורך השנים למגוון שינויים ושדרוגים ששיפרו את חוויית השימוש והעניקו אפשרויות נוחות לניהול האפליקציות בחשבון הגוגל המשוייך למכשיר הסלולרי.

במקביל וללא קשר לחנות האפליקציות הפופולרית, הפעילה גוגל חנויות מקוונות נוספות בהן יכלו הגולשים ליהנות ממבחר ספרים דיגיטליים, סרטים, מוסיקה ומשחקים ולשלם בשיטת ה"ארנק סלולרי".

באמצע חודש מרץ 2012 השיקה גוגל את Google Play שנועד להחליף את כל החנויות המקוונות שהפעילה גוגל עד כה ולרכזם לחנות מקוונת אחת, המאפשרת למשתמשים לנהל מגוון רחב של קבצים מהסוגים השונים וליהנות ממגוון אפשרויות מתקדמות, כגון צפייה רצופה בסרטים מהמכשיר הסלולרי ומהמחשב, ללא קטיעת רצף או חיפוש מחודש.

עם זאת, עבור המשתמש הישראלי אין הבדל של ממש בחוויית השימוש, שכן בדיוק כמו קודם אפשרויות רכישת ספרים, סרטים ומוסיקה עדיין אינן זמינות לישראל. מכך שעבור המשתמש הישראלי Google Play הוא בסך הכל שידרוג של הגוגל מארקט הישן והאהוב.

Google Play – איך מתבצע העדכון?

כיאה לחברת גוגל המעבר מגוגל מארקט לגוגל פליי הוא חלק, פשוט ונטול סיבוכים עבור משתמש הקצה. למעשה העדכון מגיע באופן אוטומטי למשתמשי אנדרואיד והחל להופיע במכשירים השונים כבר ביום ההשקה. אם טרם קיבלתם עדכון לגוגל פליי, צפו לקבלו בקרוב.

בפעם הבאה בה תנסו לגשת לגוגל מארקט מהמכשיר הסלולרי סביר להניח כי יפתח בפניכם חלון שידווח לכם כי קיים עדכון עבור האפליקציה, לאחר שתאשרו את העדכון הוא יחל באופן אוטומטי וישנה את אפליקציית גוגל מארקט באופן אוטומטי לגוגל פליי.

אין טעם שלא לאשר את העדכון שכן אין יותר גישה למארקט כפי שהכרתם אותו בעבר וללא העדכון לא תוכלו לגשת לחנות האפליקציות כלל.

במחשב, הקישור לגוגל מארקט מעביר אתכם באופן אוטומטי לגוגל פליי החדש, כך שגם אם עשיתם קיצור דרך למארקט או הוספתם אותו למועדפים בעבר, תוכלו לעשות שימוש בלינק המקורי על מנת להיכנס לגוגל פליי.

Google Play – מה נשתנה?

כאמור, עבור המשתמש הישראלי אין הבדל של ממש בין האפשרויות הזמינות בגוגל מארקט לאילו הזמינות בגוגל פליי. למעשה, כל שיבחין בו המשתמש הישראלי הוא שינוי קל בעיצוב של חנות האפליקציות. השינוי מתבטא בעיקר בראש הדף בו הוחלף לוגו גוגל מארקט המוכר בלוגו גוגל פליי החדש, מעבר לכך יתר האפשרויות נותרו בעינן ואינן צפויות לגרום לבלבול בקרב המשתמשים.