אחד השימושים המרכזיים של טלפונים חכמים כיום הוא המצלמה. התוצאה היא מאות תמונות שנמצאות במכשיר הסלולרי של רבים מאיתנו.
בעידן האינסטגרם והפייסבוק, עולה פעמים רבות צורך להעלות את התמונות כשהן בעלות המראה הייחודי ביותר שניתן להעלות את הדעת. במילים אחרות: תוכנות ואפליקציות לעריכה גרפית נכנסות לתמונה יותר מפעם אחת.
אפליקצית Gloomlogue נכנסת לתמונה בנקודה הזו בדיוק. המדובר הוא באפליקציה אשר פותחה על ידי Thomas Tsopanakis, ויצאה לשוק בתחילת חודש פברואר 2014. הנה כל מה שחשוב לדעת עליה.
המאפיינים העיקריים של אפליקצית Gloomlogue
אפליקצית Gloomlogue, כאמור, מאפשרת לערוך תמונות קיימות במגוון אופנים יצירתיים. כשמדברים על עריכת מתכוונים, בעיקרו של דבר, לפילטרים מסוגים שונים, ואכן – האפליקציה מציעה את אלה. לרשות המשתמשים עומדים 15 פילטרים, כאשר האפשרות של שילוב פילטרים, או השמת אחד מהם על השני, לגיטימית בהחלט.
האפליקציה מאפשרת לבטל את הפעולות האחרונות שנעשו, מציגה את מספר השינויים שעברה התמונה ביחס למקור ומאפשרת לראות את התמונה המקורית, בלי כל השינויים, בכל רגע נתון ובלחיצת כפתור.
מעבר לאותם פילטרים, מציעה האפליקציה לא מעט אפשרויות אחרות. המשתמשים יכולים לשנות את הבהירות, הניגודיות ורמת הצבעים בתמונה, לשפר באופן אוטומטי פגמים שונים בה (למשל, היעדר חדות), לתקן צבעים וכיוצא בזה. אופציה נוספת היא הוספת טקסט, במגוון צבעים, כולל אפשרות לבחור בין פונטים, או להגדיל אותם.
פעולות חשובות אחרות שניתן לעשות באמצעותה הן סיבוב התמונה במספר כיוונים, הוספת מסגרת בגוון ובעובי מסוים – והרשימה עוד ארוכה. דומה כי מגוון האפשרויות שמציעה אפליקצית Gloomlogue, בהמשך לכך, יוכל בוודאי לספק את כל אלה שמעוניינים לעשות עם התמונה שלהם דבר מה יצירתי באמת.
ואיך אפשר בלי השיתוף?
כפי שרמזנו מעלה, בעידן הנוכחי אנחנו אוהבים לא רק לצלם, ולא רק לערוך תמונות – אלא גם, ויש שיגידו בעיקר, לשתף אחרים בהן. אפליקצית Gloomlogue מאפשרת את זה בדיוק, כאשר באופן פשוט ניתן לשתף את התוצרים הסופיים של העבודה בה באינסטגרם (בלחיצת כפתור), כמו גם בפייסבוק, בטוויטר או בכל אפליקצית שיתוף תמונות הקיימת במכשיר. כמובן שניתן לשלוח את התמונה גם כדואר אלקטרוני, ולשמור אותה בגלריית התמונות הנמצאות במכשיר הטלפון.
בכל אחד מהמקרים, יש לציין שהתמונות מיוצאות מהאפליקציה באיכות גבוהה יחסית: החל מרזולוציה סטנדרטית של 640X640 פיקסלים, דרך רזולוציה גבוהה של 1280X1280 ועד לרזולוציה איכותית במיוחד של 2048X2048.
כך מורידים את האפליקציה
בסך הכול, דומה כי אפליקצית Gloomlogue מבצעת היטב את המטרה שלשמה היא פותחה, כך שהורדה שלה מומלצת. האפליקציה זמינה, נכון לעכשיו, עבור מכשירי אייפון. הורדת האפליקציה, שימו לב, כרוכה בתשלום של דולר אחד. משקל האפליקציה על גבי מכשיר הטלפון החכם עומד על כ-18 מגה בייט.