אפליקצית Facebook Home

תוכן עניינים

בתחילת החודש הנוכחי, זה קרה. לאחר ציפיה ארוכה, השיק מארק צוקרברג, המייסד של פייסבוק, את האפליקציה הייעודית של הרשת החברתית הזו למכשירי אנדרואיד- Facebook Home. זוהי למעשה חבילה של אפליקציות, אשר משמשות כמערכת הפעלה לכל דבר ועניין למכשירי הטלפון החכמים.

מספר שבועות אחרי, הגיע הזמן לבדוק בדיוק את היתרונות והחסרונות של האפליקציה.

הפייסבוק משתלט על הטלפון

השינוי המשמעותי ביותר לו מביאה אפליקצית Facebook Home נוגע ל"מסך הבית" של מכשיר הטלפון, זה שדרכו נעשות כל הפעולות. הממשק למעשה הופך להיות מבוסס כולו על הפייסבוק- בצד התחתון של המסך תופיע תמונת פרופיל מעוגלת של המשתמש מהרשת החברתית.

גרירת העיגול תביא לשלושה קיצורי דרך: הפעלת מצלמה, רשימת כל האפליקציות וכניסה לאפליקציה האחרונה שהופעלה.

מה שחשוב לא פחות, הוא ששורת הסטטוסטים של אנשי הקשר בפייסבוק תוצג למעשה בכל רגע נתון, ותתעדכן באופן שוטף: שינוי עיקרי הוא שהעדכונים מובאים בצורה אנכית, ולא אופקית כמו באתר הפייסבוק המקורי. המשתמש יכול, גם כן בלחיצת כפתור, לעשות "לייק" לסטטוסים, או להגיב עליהם.

כמו כן, באמצעות אפליקצית ה-Messenger ניתן לשוחח עם החברים בכל רגע נתון: הם יוצגו בתצוגת ה"ראשים המדברים", כלומר, תמונות פרופיל עגולות (כמו בעדכון התוכנה האחרון של אפליקצית פייסבוק הכללית למכשירי אייפון).

התראות ועדכונים

אפליקצית Facebook Home מנסה להביא גם את העדכונים (Notifications) ללב ליבו של הטלפון החכם. ההתראות מתקבלות למעשה על מסך הנעילה של המכשיר, גם כן בצורת בועות. המשתמש יכול להיכנס לסטטוס המלא בלחיצה עליו, או להסיר אותו מהרשימה.

המפתחים, אגב, מבטיחים כי שטף המידע לא יפגע בסוללת המכשיר, שתצליח להישמר לה שעות על גבי שעות.

עיקר הבעיה: הממשק

אפליקצית Facebook Home, אם כן, נראית מצוין עבור מכורי הפייסבוק למיניהם- אותם אנשים אשר חייבים לדעת בכל רגע נתון מה עובר על החברים שלהם. עם זאת, לא בטוח שבמצבה הנוכחי, מעניקה האפליקציה, שלא נאמר מערכת ההפעלה הזו, פתרון ראוי.

יש לזכור כי ביצוע הפעולות הבסיסיות באמצעות הטלפון, כגון חיוג או בדיקת דואר אלקטרוני, מצריכות יותר מדי לחיצות על המכשיר. בנוסף, התראות על דואר אלקטרוני או שיחות לא מתקבלות, נכון לעכשיו, באופן מיידי, ומצריכות כניסה לבר ההתראות.

דבר המשתמשים

נכון לעכשיו, אפליקצית Facebook Home זמינה עבור משתמשים אמריקאיים בלבד, כשבעתיד הקרוב היא צפויה להיות נחלתם של כלל משתמשי האנדרואיד. כמו כן, הרי שנדרש שהטלפון יהיה מסוג מסוים אליו הותאמה האפליקציה- גלקסי S (2 או 3), הנוט 2, ONE X  ואחרים.

יש לציין כי המשתמשים שהתנסו עד כה באפליקציה, לא מרעיפים עליה שבחים. ב-Google Play, חנות האפליקציות המקוונת של אנדרואיד, זוכה האפליקציה לציון נמוך יחסית של שני כוכבים מתוך חמישה. עיקר הביקורת היא על השימוש בטלפון עצמו, שהופך להיות נוח הרבה פחות.

ימים יגידו האם מדובר כאן בחבלי לידה של האפליקציה, או שמא בפיתוח כושל שמבטל את כל היתרונות המובנים של מכשירי האנדרואיד.