אפליקציית Dragon Dictation

תוכן עניינים

לטלפונים החכמים לא מעט יתרונות, אך דומה שעבור הישראלים תמיד היה בהם עקב אכילס אחד: אופציית החיפוש הקולי, אשר נעשה בה שימוש נרחב בעולם, כמעט ולא באה לידי ביטוי במכשירים ה"עבריים". אפליקציה חדשה בשם Dragon Dictation, מבית Naunce, מנסה לשנות את התמונה. והתוצאות? חיוביות בהחלט.

רוצים שססטוס הפייסבוק שלכם ייכתב מעצמו? מעוניינים לבצע חיפוש קולי ב-Google? ייתכן מאד כי הפתרון נמצא בהישג יד- והכול, באמצעות הטלפון שלכם.

על אפליקציית Dragon Dictation

את אפליקציית Dragon Dictation ניתן לחלק למעשה לשתי אפליקציות נפרדות. הראשונה, Naunce, היא למעשה "מכונת כתיבה" קולית של ממש.

באמצעותה, יכול המשתמש להכתיב כל דבר, החל מהודעות SMS, דרך ציוצים בטוויטר ועד לרשימות קניה במכולת.

האפליקציה השנייה ("Dragon Search") משמשת לחיפוש אינטרנטי במנועי חיפוש, אתרים דוגמת ויקיפדיה או יוטיוב וכן הלאה. מיותר לציין שכל אלה נעשים באמצעות הדיבור בלבד. האפליקציה כוללת גם סרגל כלים מיוחד בשם "Carousel", אשר מאפשרת לערוך חיפוש בו זמנית במספר מקורות מידע.

מגוון השימושים של האפליקציה

כבר בעת הדיבור, תופיעה כל מילה על גבי הצג. עם התוצאה הסופית ניתן לעשות למעשה הכול- החל משליחה בתוך דואר אלקטרוני או הודעת SMS, דרך פרסום ברשתות חברתיות או בבלוג האישי, ועד לעריכת רשימות ומטלות באפליקציות הפתקים או התזכורות בסמארטפונים.

יש לציין כי האפליקציה דורשת חיבור אינטרנט על מנת לפעול.

לא רק עברית

חשוב להדגיש שאפליקציית Dragon Dictation אינה נועדה לסייע אך ורק למשתמשי הסמאטרפונים הישראלים. היא תומכת במגוון רחב של שפות (38 במספר), כל אחת מהן עם ניואנסים מיוחדים משלה, שעה שניתן להחליף בין השפות השונות בלחיצת כפתור.

יש להדגיש כי האפליקציה כוללת מנגנון שמירה אוטומטי של טקסטים. כלומר, גם כאשר תתקבל שיחה למכשיר הנייד, הרי שההכתבה שנעשתה עד כה תישמר, ותהיה זמינה בכל עת. תוספת מעניינת נוספת היא מנגנון העריכה, שנועד להציע אלטרנטיבות למילים שונות בשפה.

מה באשר לדיוק?

להבדיל מאפליקציות אחרות אשר מנסות לעשות את אותה פעולה (הגם שרובן ככולן לא תומכות בעברית), רמות הדיוק של Dragon Dictation מרשימות בהחלט. הביקורות חיוביות עד כה, כולל חוות דעת המציינות את יכולת האפליקציה להתמודד גם עם ביטויי סלנג בעברית, או לחילופין מושגים שמקורם בשפה הלועזית.

יחד עם זאת, בניגוד ל"סירי", למשל, הרי שהאפליקציה האמורה לא מסוגלת לנתח משמעויות של משפטים, אלא מתבססת על הנאמר כדברו. כמו כן, נדרש תרגול מה על מנת להשתמש בה באופן היעיל והמהיר ביותר.

בחינם. כרגע לאייפון בלבד

נכון לעכשיו, את אפליקציית Drahon Dictation  ניתן להוריד למכשירי אייפון ואייפד בלבד. יש לציין כי לצורך הורדתה נדרשת מערכת ההפעלה המתקדמת ביותר של האייפון, IOS 6. הצפי הוא שבחודשים הקרובים תצא גם גרסה המיועדת למכשירי אנדרואיד.

הורדת האפליקציה אינה כרוכה בתשלום, ומשקלה 9 מגה בייט.