אפליקצית breezometer – לנשימה נקייה יותר!

תוכן עניינים

אין זה סוד שבמהלך השנים, זיהום האוויר בעולם כולו עלה בעשרות אחוזים. פעילותם של מפעלים, הפחמן הדו חמצני הנפלט על ידי המכוניות, שריפות וגורמים רבים אחרים הביאו לכך שהאוויר שאנו נושמים הוא הכול חוץ מבריא. אבל עד כמה הוא מזוהם באמת? עד לרגע זה, דומה כי לא הייתה דרך לדעת זאת, מעבר לעדכונים המתקבלים על ידי התקשורת בעיתות מצוקה.

אפליקציה חדשה בשם Breezometer, אשר הושקה לאחרונה, מתיימרת להציג את המידע החיוני הזה, כמו גם דגשים חשובים להתמודדות עם זיהום האוויר.

בהתחשב בנתונים המצביעים על כשבעה מיליון מקרי מוות בעולם כתוצאה מזיהום האוויר, וכמות של כ-2,500 מיתות בישראל עקב כך, ברור מדוע ההתמודדות הזו היא חיונית. לפניכם סקירה מקיפה של האפליקציה.

המאפיינים העיקריים של BreezoMeter

אפליקציה Breezometer, אם כן, נועדה להעניק מידע על כמות החומרים הביולוגיים והכימיים הנמצאים באוויר שאנו נושמים ברגע נתון, קרי, רמת הזיהום שלו.

האפליקציה שואבת, בזמן אמת, מידע מכשלוש מאות תחנות ניטור אוויר, מטעמו של המשרד להגנת הסביבה, הממוקמות בנקודות רבות בישראל.

"נוסחה" ייחודית מאפשרת לאפליקציה להשלים את המידע על יתר הרחובות, כך שהמשתמש מקבל מפה מקיפה של איכות האוויר המקיף אותו.

איכות האוויר תבוטא באמצעות גוונים שונים, כאשר הגוון הירוק הוא הבריא יותר, בעוד שאוויר בגוון אדום, כפי שמוצג על המפה, יהיה מאופיין בזיהום שיש לתת עליו את הדעת.

מעבר לנתונים הספציפיים של איכות האוויר, מעניקה האפליקציה גם דגשים וטיפים להתנהלות נכונה במקום מסוים, על פי רמת הזיהום שלו.

האם מומלץ לשהות בחוץ? מה עושים בעלי רגישות נשימתית? ולאיפה כיצד להגיע? – אלו הן חלק מהשאלות שהאפליקציה נועדה לתת להן מענה.

למרות השימושיות הגבוהה של האפליקציה, יש להצביע על מספר מגרעות שקיימים בה, לפחות בגרסה הנוכחית.

בין השאר, העובדה שהאפליקציה אינה כוללת בתוכה כפתור יציאה, כך שלמעשה פועלת כל הזמן. דבר זה, כמובן, עלול להביא לבזבוז מאסיבי של סוללת המכשיר, שגם כך נוטה להתרוקן עבור לא מעט אנשים מוקדם מדי מאשר הם מצפים לו. חשוב לציין שעל פי המפתחים, נושא זה נמצא בטיפול.

כך מורידים את האפליקציה

הישראלי הממוצע אינו נותן את דעתו על איכות האוויר בסביבה בה הוא נמצא, מה שעלול לכלול בתוכו, בטווח הארוך, השלכות שאינן נעימות כלל וכלל עבורו.

אפליקציה BreezoMeter מנסה לשנות את המצב, להעלות את המודעות למצבו של האוויר ולהקטין את החשיפה הישירה שלנו לאזורים בהם זיהום אוויר גבוה, באופן יחסי. בהתחשב בכך, ניתן ואף מומלץ להוריד אותה למכשיר הטלפון החכם שלכם.

האפליקציה זמינה, נכון לעכשיו, למשתמשי מכשירים הכוללים את מערכת ההפעלה אנדרואיד בלבד, ולא ברור מתי תושק גרסה ייעודית למכשירי אייפון. הורדת האפליקציה לטלפונים החכמים נעשית ללא תשלום, ומשקלה על גביהם עומד על עשרה מגה בייט.

ראו גם:

סלולרי ירוק – מכשיר של סוני אריקסון תומך בסביבה