פיליפס – מוצרי צריכה אלקטרוניים

תוכן עניינים

פיליפס ישראל

תאגיד רויאל פיליפס אלקטרוניקה, נחשב לאחד הגדולים בתחומו ומהווה את חברת האלקטרוניקה הגדולה ביותר באירופה כיום. פיליפס מזוהה עם מוצרים מגוונים בתחומי האלקטרוניקה השונים:

  • מוצרי תאורה
  • מכונות הגילוח החשמליות
  • טלוויזיות
  • מסכי LCD
  • מערכות הדמיה לרפואה
  • מוצרי טלוויזיה המבוססים על שבב אחד
  • מוצרי חשמל ביתיים
  • טלפונים סלולריים

רויאל פיליפס היא במקור חברה הולנדית, אך כיום היא התפשטה בכל רחבי הגלובוס והיא מעסיקה כ-120,000 עובדים בעולם כולו. פיליפס נסחרת בבורסות שונות, כולל כמובן באמסטרדם.

מוצרי פיליפס נמכרו בישראל למעשה מרגע הקמתה, מאחר ופיליפס, כיאה לחברה הולנדית, לא שקלה כלל להיכנע לחרם הערבי.

בשנת 1998 הוקמה בארץ חברת בת לפיליפס הנקראת "פיליפס ישראל".
נציגות זו של פיליפס בארץ גדלה מאד במהלך עשר שנות פעולתה. היקפיה עומדים כיום על מאות מיליוני דולרים בשנה ומועסקים בה כחמש מאות עובדים.

פיליפס ישראל אחראית על כל הפעילות המסחרית של פיליפס בארץ. היא המנהלת והמשווקת הבלעדית של מספר גדול של מוצרים והיא גם פועלת מול משווקים מורשים נוספים. בצורה הזו, משווקים אלו אינם צריכים כלל לעמוד בקשר מסחרי עם פיליפס העולמית, או עם נציגויות פיליפס במדינות אחרות.

עוד ערוץ פעילות של פיליפס ישראל הוא ייצור, מחקר ופיתוח של מכשירי הדמיה מסוג CT לרפואה. פעילות זו נעשית על ידי חטיבת "פיליפס מדיקל סיסטמס" ומכשירי הCT שהיא מייצרת בארץ, נמכרים ברחבי העולם.

טלפונים סלולרים מבית פיליפס

הטלפונים הסלולרים מבית פיליפס מחזיקים ביתרון הגדול של השם המוכר שהם נושאים. העובדה כי הם מיוצרים על ידי תאגיד ענק העוסק בעיקר באלקטרוניקה, מעניקה להם יתרון הדומה ליתרון שיש למכשירי טלפון ניידים מבית סמסונג, סימנס, LG.

מנגד, ייצור טלפונים סלולרים, מהווה רק חלק זעיר בפעילות הכוללת של פיליפס. נראה כי חסרון זה בא לידי ביטוי בעיקר בכך שפיליפס תופסת נתח שוק קטן יחסית במכירות הטלפונים הסלולרים בעולם. יחד עם זאת, איכות המכשירים הניידים של פיליפס יכולה להתחרות במכשירים מתוצרת חברות אחרות בעלות נתחי שוק גדולים יותר.

בארץ נתח השוק שלה הוא הקטן מבין שש החברות המובילות: נוקיה, מוטורולה, סמסונג, סוני אריקסון ו-LG .

דגמי פיליפס הנמכרים בארץ

כיום נמכרים בארץ כל דגמי הטלפונים הסלולרים מתוצרת פיליפס, אך לא תמיד היה המצב כזה. המכשירים הראשונים שווקו בארץ בשנת 2004 והתאפיינו בתכונות המיועדות לקהל הצעיר, בעיקר יישומי מוזיקה איכותיים. בנוסף, המכשירים שווקו על ידי חברת אורנג' אשר נחשבה כרשת לצעירים.

רק בשלב מאוחר יותר, הגיעו דגמים המיועדים לציבור הבוגר ונכנסו אל השוק המקומי מכשירי "מנהלים" יוקרתיים. במקביל גם בחברת סלקום החלו להשתמש בטלפונים סלולרים מתוצרת פיליפס.

פיליפס מחזיקה גם במגוון רחב של מוצרים נלווים לטלפונים סלולרים. ניתן להשיג דרכה, אוזניות בלוטות', נרתיקים אופנתיים, מארזים, סוללה נטענת המיועדת לטיסות ומצבים דומים.

פיליפס הכירה בחשיבות העיצוב והאופנתיות בשוק הסלולרי . בשל כך, חלק ניכר בתקציבה מושקע בניסיון להשיק מוצרים פורצי דרך מבחינת המראה והעיצוב. לאחרונה אף הושק ליין של אביזרים סלולריים, המשובצים בקריסטלים שעוצבו על ידי חברת Swarovski היוקרתית.