ספרים לסמארטפונים

תוכן עניינים

הדעה הרווחת היא שכל שינוי טכנולוגי, ועל אחת כמה וכמה המצאת הסמארטפונים, מרחיק את האדם עוד יותר מהספר הכתוב. זה לא בהכרח נכון.

למעשה, רבים יציינו בגאווה כי הם מצליחים לשלב בין הספר הכתוב לטלפון החכם. כי בעידן הנוכחי, קריאת ספרים שלמים בסמארטפונים הופכת לפשוטה ופופולארית הרבה יותר.

בתחילת שנת 2012 התבשרנו כי מכירות של ספרים אלקטרוניים עברו בארצות הברית את אלו של הגרסאות המודפסות המסורתיות. אין זה פוגע בהכרח במוציאים לאור, מכיוון שהם בעצמם לוקחים חלק בהפיכת ספריהם למקוונים. זוהי מהפיכה של ממש, שניתנת להשגה עבור כל משתמש סמארטפון באמצעות מספר פעולות פשוטות.

אמרת ספרים בסמארטפון, אמרת Kindle

לא ניתן לדבר על ספרים אלקטרוניים מבלי להזכיר את ה-Kindle. ברמה הכללית, מדובר במכשיר טכנולוגי שמאפשר הורדה, לרוב בתשלום, של ספרים מלאים, וקריאתם על פני מסך קטן שעמיד בכל תנאי תאורה. Kindle מנסה לדמות ככל האפשר את חווית הקריאה של הספרים, למשל באופן הדפדוף בין עמודים.

אפליקציית Kindle ניתנת להורדה בחינם עבור מרבית מכשירי הסמארטפון, לרבות אייפון, אנדרואיד ו-IPAD. היתרונות של האפליקציה הזו רבים מלהזכיר: למעלה ממיליון ספרים מהחנות המקוונת של Amazon זמינים לרכישה, כאשר האפליקציה מציעה גם אחסון פשוט על גבי המכשיר, מיון ספרים על פי קטגוריות וחיפושים של שמות, נושאים או מושגים בתוך הספר (מועיל בעיקר לעבודות אקדמאיות), ועוד.

האפליקציה אף מציעה אפשרות לקרוא תקצירים או פרקים ראשונים של ספרים בחינם, ולהחליט על פי כך האם לרכוש את הספר במלואו.

אייפון או אנדרואיד?

דרך נוספת לקרוא ספרים באמצעות הסמארטפון נוגעת לאפליקציה IBooks, אשר מתאימה לאייפון ואייפדים מבית Apple. מבחר הספרים שלה אמנם קטן מזה של ה-Kindle, אבל מגוון העיצובים, אפשרויות הארגון והשמירה מעניקים מענה ראוי לצרכני האייפון הכבדים.

עבור משתמשי האנדרואיד עומדת, כמובן, Google Books- אחת החנויות המקוונות הנכללות תחת Google Play. מיליוני כותרים בכל עולמות התוכן זמינים באמצעות גלישה ב-eBookStore. נכון לעכשיו השירות מוגבל למשתמשים בארצות הברית בלבד, ואינו תומך במכשירי ה-Kindle השונים.

אפשר לקרוא גם ספרים בעברית

הבעיה העיקרית עם האפליקציות שהוזכרו מעלה היא, שנכון לעכשיו, הן לא מציעות ספרים בעברית. בינתיים, המעוניינים לקרוא ספרים ישראליים או מתורגמים, יכולים לעשות זאת במספר דרכים: חנות הספרים העברית המקוונת Evrit מציעה כ-1,500 רומנים, ספרי ילדים, ספרי עיון וכן הלאה. מחירו של כל ספר באמצעות האפליקציה עומד על כמחצית ממחירו הרגיל.

את האפליקציה ניתן להוריד, ללא עלות, למכשירי IPAD באמצעות ה-Appstore (כרגע לא ניתן להוריד את האפליקציה לאייפונים), וכן לטאבלטי אנדרואיד דרך ה-Google Play.

יש להזכיר גם את אתר האינטרנט Smarter, הגם שאינו נחשב לאפליקציה. הוא מאפשר להוריד ספרים שלמים, בפורמט PDF, לקריאה בטלפונים חכמים: בין אם באמצעות Acrobat Reader (אנדרואיד), ובין אם באמצעות IBooks (אייפון ואייפד).