מכירת מכשיר סלולרי

תוכן עניינים

כל אדם כיום מחזיק מכשיר סלולרי אחד (לפחות). הבעיה היא שאורך החיים של הטלפונים הניידים קצר בהרבה מהרצוי. עקב אינספור סיבות,  מכשיר סלולרי עלול להפסיק לעבוד, או לשבוק חיים. ואז, כמובן, כל שנותר לעשות הוא לרכוש מכשיר חדש – הוצאות אשר כרוכות בסכום לא מבוטל.

האומנם? האם אין אפשרות להקל את רוע הגזירה הפיננסית? החדשות הטובות הן שבאמצעות מכירת המכשיר הסלולרי שלנו ניתן להרוויח סכומי כסף לא מעטים, כפי שמבוטא בשירות החדש ReCell.

האפשרויות המסורתיות של מכירת מכשיר סלולרי

מכשיר סלולרי ניתן למכור בדרכים מגוונות, זה ברור. קיימים כיום מספר אתרי אינטרנט וכן לוחות מודפסים "מסורתיים" יותר, אשר מאפשרים לכל אחד למכור את מרכולתו, לרבות טלפונים ניידים.

הבעיה העיקרית היא שבדרך כלל טלפון סלולרי יוצע למכירה כאשר הוא פגום- ומעטים האנשים אשר ירכשו אותו במצב כזה.

דבר זה מוביל אותנו לאפשרות אחרת, והיא להציע את המכשיר, פועל או פגום, לחברה אשר טלפונים ניידים הם תחום התמחותה.

לאורך השנים, חברות סלולריות שונות הציעו מבצעים דוגמת קבלת זיכוי עבור מכשיר ישן ברכישת חדש, אולם אלה לרוב היו נקודתיים ולא ממצים.

אופציה נגישה קצת יותר היא למכור את הטלפון לחברות אשר זקוקות לחלקי חילוף, דוגמת מעבדות פרטיות. אלה יציעו סכום מסוים, לרוב לא גבוה יתר על המידה, עבור המכשיר או חלקים ממנו.

קווים לדמותו של שירות ה-ReCell

שירות חדש אשר החל להיות מוצע לאחרונה מתיימר לשנות את חוקי המשחק במידה רבה. המדובר הוא בכניסה של חברת Recell לשדה המשחק הסלולרי בישראל, והבטחה ברורה העומדת בצלה של זו: על כל מכשיר, בין אם תקין ובין אם עובד, יינתן תשלום בגובה מסוים. כמובן שגובהו של זה תלוי בדגם המכשיר ובתקינותו, והוא נע בין שקלים בודדים לסכום של עד 2,000 ש"ח.

יש לציין כי מיחזור טלפונים ניידים נעשה כבר במספר לא מבוטל מדינות בעולם כבר שנים, ובהצלחה רבה: באנגליה, למשל, ממוחזרים מדי שנה כ-10 מיליון טלפונים סלולרים. כעת, באמצעות מיזם Recell שבראשו יאיר אלבז, צפויים מיליוני מכשירים המונחים ללא שימוש בישראל להיות מחודשים, ולאחר מכן להישלח למדינות עולם שלישי.

שירות ReCall – כך זה עובד

המחיר הניתן עבור המכשירים הסלולריים באמצעות ReCell קבוע, ומפורט באתר האינטרנט של החברה.

רשימת הדגמים רחבה בכל קנה מידה, כשהסייג העיקרי הוא שמכירתם של מכשירים אשר מרוסקים, חסרים חלקי חילוף, כוללים נזקי מים או אינם עומדים בתקן GSM אינה אפשרית.

לאחר שבוחרים את המכשיר ומגדירים את מצבו, נדרש המוכר לבחור את אופן המשלוח והתשלום- האפשרויות, נכון לעכשיו, הן צ'ק, העברה בנקאית או תרומה לעמותה.

השלב הבא הוא קבלת ערכה מכירה בדואר (והוראות שליחה), או לחילופין הזמנה של שליח, אשר יגיע ויאסוף את המכשיר. התשלום יינתן רק לאחר שהנתונים לגבי המכשיר יאומתו, או על המקום (במקרה של שליח).