אפליקצית מה בתמונה – משחק חשיבה מהנה במיוחד

תוכן עניינים

זוהי אחת האפליקציות המהנות והמאתגרות כיום בשוק האפליקציה. העיקרון של "מה בתמונה", שפותחה בשלהי השנה שעברה על ידי Etzuk Goeta, היא משחק מחשבה שתכליתו למצוא את המכנה המשותף בין מספר תמונות. הרעיון אינו חדש, כמובן, והוא מבוסס על אפליקציה דומה שעושה זאת בשפה האנגלית, ואשר עשתה "עליה" לישראל – כמובן, עם ביטויים הייחודיים לשפה העברית.

הנה כל מה שעליכם לדעת על האפליקציה הפופולארית הזו, שמדורגת כבר תקופה ארוכה במקומות הראשונים בטבלאות ההורדה.

על אפליקצית מה בתמונה

מה בתמונה, כאמור, מציגה ארבע תמונות, אשר האתגר של המשתמש הוא למצוא את המילה המשותפת ביניהן: כך, לדוגמא, באחד השלבים מופיעות תמונות של דגל בולגריה, עז, צבע לבן וצבע צהוב, ועל המשתמש לזהות שהמילה המשותפת היא "גבינה". השלבים – כ-180 נכון לעכשיו, בסך הכול – הם בדרגת קושי עולה, כשבכל אחד מהם מקבל המשתמש רמז לגבי מספר האותיות במילה, ובנק של 14 אותיות מתוכן הוא צריך להרכיב את המילה המבוקשת.

כמיטב המסורת בתחום האפליקציות, המשתמש צובר נקודות, באמצעותן הוא יכול לבצע רכישות מסוגים שונים, שתכליתן לסייע לו להתמודד עם השלבים המורכבים יותר. על כל שלב שעוברים מקבלים 20 נקודות, בעוד שעל לייק לאפליקציה לפייסבוק יתקבלו 50 נקודות. הרמזים האפשריים הם קבלת אות אחת (50 נקודות) או מעבר למילה הבאה מבלי לפתור את ההגדרה (150 נקודות).

חשוב להדגיש כי כל משתמש יכול להציע שלבים, שעשויים להיכלל באפליקציה – וזאת על פי שיקול דעתם של המפתחים. אפשרות אחרת היא הוספת חיווי קולי, שכולל, בעיקרו של דבר, מחיאות כפיים כאשר מצליחים לפתור את אחת החידות.

האם להוריד את האפליקציה?

בסך הכול, דומה כי אפליקצית מה בתמונה מצליחה לבצע היטב את המטרה שלשמה היא נוצרה: היא מהנה מאד, מצריכה מחשבה ויכולה להעביר דקות ארוכות של הנאה בכל משחק.

מצד שני, יש עדיין נקודות לשיפור: מספר השלבים הוא אמנם סביר, אך ניתן לסיים את האפליקציה בתוך מספר שבועות. גם הניווט בין השלבים לא בהכרח נוח, שעה שלא ניתן לחזור, למשל, לשלבים קודמים שהמשתמש פתר קודם לכן.

כדאי  להוריד את האפליקציה, בעיקר על רקע העובדה שהורדתה אינה כרוכה בתשלום כלל וכלל. מצד שני, האפליקציה כוללת בתוכה הרבה מאד פרסומות, הן בתחתית המסך במהלך פתירת החידות, והן בין השלבים עצמם. יש אנשים שטוענים כי עודף הפרסומות פוגע מעט בחווית המשחק, ולכן יש לתת על כך את הדעת.

האפליקציה זמינה באפסטור הן עבור מכשירי אייפון והן בגוגל פליי עבור מכשירים מבוססי מערכת ההפעלה אנדרואיד, ומשקלה על גבי המכשיר עומד על, שימו לב, כ-62 מגה בייט.

לטענת המפתחים, המשקל ה"כבד" יחסית הוא פועל יוצא של התמונות הרבות, המרכיבות את החידות באפליקציה.

עם זאת, לא ניכר שהתמונות פוגעות במהירות האפליקציה, והמכשול העיקרי בין השלבים ובמהלכם, כאמור, הוא הפרסומות המרובות.