אפליקצית מדריך שיחור

תוכן עניינים

מיקוםמעוניינים לטוס לחו"ל? בין אם הרצון שלכם הוא לבחור יעד, לתכנן מסלול או להזמין בית מלון, סביר מאד להניח שתבצעו את ההחלטות רק לאחר קריאת מדריכי טיולים. האינטרנט מהווה מקור מידע מצוין, מהבחינה הזו, שעה שלא מעט אנשים מתכננים באמצעותו את הטיול כולו – מא' ועד ת'.

ומה בנוגע לטלפונים החכמים? ובכן, אין ספק שיש בנמצא לא מעט אפליקציות תיירות, כל אחת בעלת מאפיינים ייחודיים משלה. אנחנו נסקור כאן את האפליקציה של שיחור, שמגדירה עצמה כמובילה בשפה הישראלית בתחומה. האם היא ראויה למעמד הזה?

על האפליקציה

אפליקצית שיחור נועדה להיות מדריך טיולים אישי, המלווה את הישראלים במהלך גיחתם לחו"ל. היא מכילה בתוכה מידע רב על יעדים שונים בעולם, ובין השאר מפות אינטרקטיביות של היעד, מסלולי טיול מומלצים, מידע על מלונות, מסעדות, אטרקציות, אתרים לילדים ועוד.

החידוש העיקרי שלה הוא שאת כל אלה ניתן לעשות גם ללא חיבור אינטרנט זמין. במילים אחרות: המשתמש מוריד את המידע למכשיר עוד מהארץ, ויכול לגשת אליו בכל רגע נתון. ידוע הרי כי ישראלים רבים נמצאים בחו"ל ללא חבילת גלישה, וזקוקים למידע רב על אתרים, מלונות, מחירים וכן הלאה.

בתוך האפליקציה, ניתן גם להרכיב מסלולי טיול אישיים. הדבר נעשה באמצעות אתר האינטרנט של שיחור, עוד מהארץ. כך, ניתן להרכיב את המסלול, ולהטעין אותו לאחר מכן לאפליקציה. בדרך זו, נמנעות עלויות הגלישה באינטרנט מעבר לים, שנוטות להיות גבוהות במיוחד.

שימוש ב-GPS

כל מי שטייל בחו"ל יודע כי הניווט במדינה זרה אינו דבר פשוט. אפליקציות ניווט מובנות, בראשן Waze, מתבססות על רשת האינטרנט, ולכן לא ניתן להשתמש בהן ללא חבילת גלישה. גם אפליקצית שיחור אינה מאפשרת ניווט במלוא מובן המילה, אך באמצעותה ניתן לעקוב אחר מיקומו של האדם, על גבי המפה האינטרקטיבית, בכל רגע נתון.

האפשרות "בקרבתי" נועדה לקחת את כל אלה צעד אחד קדימה, ולהעניק למשתמש מידע חשוב על כל מה שנמצא בסביבתו הקרובה: החל מבתי מלון, דרך מסעדות ועד לאתרים תיירותיים.

התאמה אישית ורשימת יעדים

באפליקצית שיחור, ניתן למצוא "שימושון" לגבי כל אחד מהיעדים המופיעים באפליקציה: תחזיות מזג האוויר, מידע על תחבורה, דרכי הגעה לאתרים מסוימים, מידע על המטבע הנהוג במדינה (כולל מחשבון המרות) וכן הלאה.

האפליקציה כוללת, נכון לעכשיו, 24 יעדים, ביניהם ברצלונה, אמסטרדם, ברלין, לונדון, פראז, פריז, רומא ואחרים.

המשתמש, יש לציין, יכול גם להוסיף אטרקציות מסוימות לרשימת המועדפים שלו, ולחזור אליהן, בכל רגע נתון, בלחיצת כפתור. אפשרות אחרת היא חיפוש אטרקציות לפי מילות מפתח מסוימות.

הבעיה – המחיר

אפליקצית שיחור ניתנת להורדה ללא כל תשלום. אבל אל תתנו לזה להטעות אתכם: כמעט וכל המידע המופיע בה הוא בתשלום. למעשה, למעט השימושון אשר פתוח לשימוש חופשי, כל האפשרויות שהזכרנו מצריכות תשלום (למעט היעד "תל אביב", שכולו בחינם).

בכך, אפשר לטעון כי האפליקציה נשארת מאחורי מתחרות אחרות, חינמיות במלוא מובן המילה, שהחיסרון היחידי שלהן הוא השפה (אנגלית). די אם נזכיר את אפליקצית Tripadvisor Offline City Guides, שסקרנו לפני מספר חודשים.

משקל האפליקציה על גבי המכשיר עומד על 9.5 מגה בייט, והיא זמינה למכשירי אייפון ואנדרואיד.