אין זה סוד כי הרשתות החברתיות השתלטו על החיים שלנו. עקב כך, הרצון שלנו לשתף אחרים במה שעובר עלינו הופך למרכזי יותר מיום ליום. את פייסבוק, טוויטר ואינסטגרם כולנו מכירים. אפליקצייה חדשה בשם Vine, מבית טוויטר, מנסה להביא אותנו לדור הבא של השיתוף: סרטוני וידאו, אשר המשתמשים עורכים במקום, ומשתפים לקהל העוקבים.
האפליקציה יצאה לשוק בתחילת השנה הנוכחית, וכבר מעלה שאלות רבות: החל משינוי הרגלי המשתמשים, ועד ליצירתה של עיתונות מסוג חדש. אנחנו נסקור כאן את המאפיינים העיקריים של האפליקציה הזו.
האפליקציה זמינה כרגע רק למכשירי אייפון.
סרטון בשש שניות
באוקטובר 2012, רכשה טוויטר מיזם קטן ולא מוכר בשם Vine, בסכום המוערך בכמיליון דולרים. רכישה זו גרמה להרמה של לא מעט גבות, פשוט מכיוון שאף אחד לא הכיר את המיזם הזה. בתום מספר חודשי פיתוח, יצאה האפליקציה לשוק, והיא מבוססת כעת על כמה עקרונות פשוטים ביותר.
המטרה של אפליקצית Vine היא אחת: לחלוק עם העוקבים של משתמש מסוים סרטוני וידאו. האתגר העיקרי כאן הוא העמידה במגבלות הזמן: למעשה, ניתן לומר כי 140 התווים של ציוצי הטוויטר הוחלפו ב-6 שניות של סרטון. כדי לעמוד במטרה זו, מציעה האפליקציה ממשק עריכה פשוט, אשר מאפשר לעשות זאת עוד בזמן הצילום. כך, הסרטון ינוגן לו פעם אחר פעם, עד התוצר הסופי.
כמו טוויטר. רק עם וידאו
כשמסתכלים על הממשק של Vine, רואים את טביעת היד של טוויטר בכל רגע נתון. המשתמש יכול ל"אהוב" או להוסיף תגובות על סרטונים מסוימים, לחפש משתמשים או סרטונים על פי נושא מסוים (דוגמת אוכל, אופנה או בילויים) וכדומה.
כמו כן, באפשרותו לצפות בסרטונים הפופולאריים ביותר בזמן מסוים ברשת, או לחילופין בבחירת העורך. כל הסרטונים, אגב, מועלים באופן מיידי גם לאתר האינטרנט הייעודי, וניתן לשתף אותם גם בטוויטר או בפייסבוק.
אז איך מתחילים?
יש להדגיש כי כאשר יש למשתמש חשבון טוויטר פעיל, הרי שהכניסה הראשונית לאפליקציה תיעשה באמצעותו. אפשרות אחרת היא להירשם מחדש, באמצעות חשבון דואר אלקטרוני.
האפליקציה מאפשרת להזמין חברים להוריד אותה, באמצעות פנייה לאנשי הקשר באי מייל, או החברים בטוויטר. בתחילת הדרך, הייתה אמור האפליקציה לאפשר גם הזמנת חברים דרך פייסבוק, צעד שנחסם על ידי מארק צוקרברג וחבריו, שרואים ב-Vine, סביר להניח, מתחרה משמעותית שלהם.
כרגע – באייפון בלבד
נותר לשאול האם אפליקצית Vine אכן תזכה להצלחה בישראל, בה הטוויטר עדיין מדשדש ביחס למדינות העולם. בכל אופן, ברור כי מדובר באפליקציה מסקרנת ביותר, המעוררת עניין של ממש- ולו בגלל הזיקה שלה לטוויטר. מעבר לכך, ניתן לומר כי הסערה הגדולה בחוף המזרחי של ארצות הברית בתחילת השנה, במהלכה ביקשו רשתות טלוויזיה שונות מהמשתמשים לשתף סרטונים באמצעות האפליקציה, תרמה לפופולאריות שלה לא פחות.
האפליקציה זמינה, נכון לעכשיו, עבור מכשירי אייפון בלבד, שעה שלא ברור האם תושק גם גרסה למכשירים מבוססי מערכת הפעלה אנדרואיד. הורדת האפליקציה אינה כרוכה בתשלום, ומשקלה על גבי המכשיר עומד על כ-11 מגה בייט.