אפליקצית באחריות

תוכן עניינים

כל אחד מאיתנו מחזיק בביתו שורה ארוכה של מכשירים חשמליים, כמו גם מוצרים אחרים אשר נדרש לשמור עליהם היטב שנים ארוכות: רהיטים, תכשיטים וכיוצא בזה.

הבעיה מתחילה ברגע בו מתגלה תקלה מסוימת בפריטים אלה, מה שמעלה מיד את שאלת האחריות שלהם.

היות והישראלי הממוצע רחוק מלזכור מה משך האחריות של כל אחד מהפריטים שרכש, נכנס לתמונה הטלפון החכם. וזאת בדמותה של אפליקצית "באחריות", פיתוח ישראלי שאמור לסייע לנו לדעת מה מצב האחריות של כל מוצר שלנו. אבל האם האפליקציה אכן מועילה?

קווים לדמותה של האפליקציה

אפליקצית באחריות פותחה לפני למעלה משנה על ידי שגב שרי, והמטרה העיקרית שלה, כפי שמוכרז בעמוד ההורדה שלה: "לעשות סדר בקבלות – באחריות".

בפועל, השגת היעד הזה מתבצעת באמצעות סריקה של כל אחת מהקבלות, מה שיאפשר, בהמשך הדרך, את ריכוזן של כלל הקבלות במקום אחד (האחסון נעשה מחוץ מאלבומי התמונות הכלליים של המכשיר).

יש לציין כי איכות הסריקה באמצעות האפליקציה נחשבת לטובה באופן יחסי, כשגם חמישה מסננים (פילטרים), הקיימים באפליקציה, מסייעים לשפר אותה עוד יותר.

האפליקציה מאפשרת קבלות תזכורות לגבי סיום האחריות, וזאת שבוע לפני מועד פקיעתה בפועל, וכן מכניסה את המועדים הרלוונטיים ללוח השנה המובנה.

האפליקציה מארגנת את המוצרים שהוכנסו אליה באופן כרונולוגי, על פי מועד פקיעת האחריות שלהם, כאשר כל מוצר יכלול צילום של מסמך האחריות, שם מילולי קצר ופרטי הספק המדובר. משתנים אלה מוכנסים על ידי המשתמש, יחד עם מועד הרכישה או תחילת האחריות, כאשר באפשרותו גם להוסיף הערות מילוליות: מה האחריות אמורה לכלול? האם יש תנאים שנדרש לקיים כדי שהיא תמומש? וכן הלאה.

שירות חשוב אחר של האפליקציה נוגע לכך שהיא מאפשרת משלוח של כל מסמך אחריות או קבלה במייל.

שאלת השאלות: האם זה באמת עוזר?

בנקודה הזו, נדרש לבדוק את כדאיות הורדת האפליקציה. שאלה זו הופכת למרכזית יותר כשמתבוננים על כך שהורדת האפליקציה כרוכה בתשלום: נכון, תשלום של שלוש שקלים וחצי בלבד, אך עדיין תשלום.

מהבחינה הזו, ניתן לראות שהאפליקציה כן כוללת בתוכה מספר יתרונות, אשר תורמים ליכולת ההתנהלות שלנו, בתור צרכנים מן השורה.

מנגד, יש שיפקפקו במידת היעילות שלה בפועל. ראשית, מכיוון שמרבית החנויות דורשות גם כך הצגה של מסמך האחריות לצורך מימושה, כך שהאפליקציה אינה מונעת מאיתנו את הצורך הזה. כמו כן, הצילום, שיפור איכות התמונה והקיטלוג לוקחים פרק זמן מסוים. ללא הטכנולגיה ניתן להפוך את העניין לפשוט יותר, למשל, הכנסת תאריכי האחריות הרלוונטיים לתוך לוח השנה באופן ידני.

למרות שאלות אלה, אפליקצית אחריות עדיין מצליחה להיות מדורגת גבוה, באופן יחסי, בטבלאות ההורדה. היא זמינה  עבור מכשירי אייפון, טרם פותחה גרסה לאנדרואיד ומשקלה על גבי המכשיר עומד על כ-8 מגה בייט.

רא