אפליקציות

תוכן עניינים

נדמה כי הן מקיפות אותנו מכל עבר. כמעט וכל אחד מהיבטי החיים שלנו מנוהל באמצעותן- ורצוי שיהיו לנו כמה שיותר מהן. האפליקציות לסמארטפונים ("טלפונים חכמים") מהווים את המהפיכה הטכנולוגית המשמעותית ביותר בשנים האחרונות, ושוק אשר מגלגל סכומי כסף אינסופיים.

יש ברשותך אייפון או אנדרואיד? אין צורך להציג בפניך את האפליקציות. סביר מאד להניח שכבר התקנת מספר יישומים אשר מעדכנים אותך בחדשות, מאפשרים לשמוע מוזיקה, מסייעים לך בניהול הזמן, וכמובן – מציעים משחקים מהנים ביותר להעברת הזמן.

כל אלה, ודוגמאות רבות וטובות אחרות, הן אפליקציות.

אז מהי אפליקציה?

האייפון הראשון הגיח לאוויר העולם ב-2007, וחולל מיד עניין עצום בעולם. מיליוני אנשים רצו לנכס לעצמם את המכשיר הקסום הזה, שהוא הרבה יותר מטלפון נייד ומצלמה – זהו מאגר עצום של יישומים, אשר ניתנים להורדה תוך מספר שניות. אלה מאוחסנים בזיכרון העצום של המכשיר, ומשמשים למגוון עצום של מטרות.

אפליקציות, ברמה הכללית, הן יישומים במגוון עולמות תוכן המיועדים למכשירי טלפון חכמים ונעזרים בכל המאפיינים הייחודיים שלהם: מסך מגע, רטט, חיישנים, מיקום GPS וכן הלאה.

הסוגים הנפוצים של אפליקציות

כפי שכבר רמזנו, חלק מהאפליקציות יהיו למעשה גרסאות ניידות של אתרי אינטרנט, המותאמות למאפיינים ולגודל של המכשירים: אתרי חדשות, פורטלים, אתרי ספורט, רשתות חברתיות ועוד. למעשה, אתר או גוף ללא אפליקציה משלו ניצב הרבה מאחור כיום.

אפליקציות רבות מבוססות GPS, ולמעשה נועדו לנווט: בין אם להגיע לכתובת מסויימת ובין אם למצוא את בית העסק הקרוב ביותר למיקומך. יישומים אחרים מתעסקים בתמונות, במוזיקה, משמשים כאמצעי תקשורת וכמקור לצריכת תכני בידור, ועוד.

כמובן שישנם כיום מספר עצום של משחקים לאייפון או לאנדרואיד, חלקם הגדול משוחק בו זמנית על ידי מליונים רבים בכל רחבי העולם. גם פה, המבחר פשוט אינסופי: משחקי ספורט, משחקי פעולה, משחקי מחשבה, משחקי לוח, פאזלים, חידונים ועוד.

הדרכים להשגת אפליקציות לסמארטפון

אפליקציות מורדות למכשירי הסלולרי החכמים במספר דרכים, כאשר לכל אפליקציה יש נפח משלה – ממש כמו במחשב. עבור משתמש האייפון, עומדת החנות המקוונת של אפל, הלא היא האפל אפסטור. בה, מוצעות כל האפליקציות המאושרות על ידי הענקית הטכנולוגית, חלק מהן בחינם וחלק בתשלום של כמה דולרים בודדים. כמובן שב"חנות האפליקציות" ניתן לחפש יישומים על פי תחומי עניין, פופולאריות, מחיר וכן הלאה.

אפשרות אחרת היא "לפרוץ" את המכשיר, ובכך להוריד את האפליקציות בחינם.

רבים יגידו כי הורדת אפליקציה לאנדרואיד פשוטה אף יותר.ניתן להוריד את האפליקציות גם מגוגל פליי (לשעבר האנדרואיד מרקט) וגם מאתרי אינטרנט רבים, לחבר את המכשיר למחשב עם כבל מיוחד ולהעתיק את היישומים החדשים לספרייה הראשית בו. לאחר מכן נכנסת לתמונה Astro, תוכנה המובנית במכשיר ומאפשרת ניהול אפליקציות. באמצעותה, לוחצים על התקנה והאפליקציה החדשה זמינה לשימוש.

חשוב להדגיש כי מערכת האנדרואיד היא יישום של גוגל, אשר פועל על בסיס קוד פתוח. כלומר, כל אדם יכול לפתח אפליקציות, להשתמש בהן ולשפר אותם. מספר האפליקציות באנדרואיד קטן עדיין מזה שבאייפון, אך עדיין מתפתח בקצב מעורר התפעלות.

השוק רק מתרחב

זמן רב עבר מאז שטלפונים ניידים "רגילים" פינו את מקומם במרכז הבמה למכשירים המתוחכמים יותר. חברות הסלולאר נכנסו לשוק זה במלוא כוחן, ומציעות מסלולים אטרקטיביים לטלפונים חכמים- בין אם אייפונים ובין אם מכשירים אחרים מבוססים מערכת ההפעלה אנדרואיד. למעשה, רבים יגידו כי רכישת מכשיר חכם, עם כל הזיכויים שבדבר, משתלמת יותר מאשר הטלפונים ה"רגילים".

בדור הנוכחי, פיתוח אפליקציות הפך למקצוע מבוקש ביותר. בכל רגע נתון משווקות אלפי אפליקציות חדשות בכל התחומים שהוזכרו. כמעט באופן מיידי, מוצאות אלה קהל צמא של חידושים טכנולוגיים, אשר מוסיף אותן אל המכשיר הנייד שלו.

צפוי שעם השתלטות הסמארטפונים על חיינו המגמה הזו רק תלך ותתגבר.