אנימציות – ציורים בתנועה בתוך הסלולרי

תוכן עניינים

אנימציה לטלפונים סלולרים

הביטוי אנימציה נגזר מהמילה הלועזית "Animation" – או "הנפשה" בעברית. פירושה המילולי משתמע היטב מהפירוש העברי: להקנות נפש או להקנות חיות וחיים לעצם דומם. כיום, משמעותו המוכרת של הביטוי "אנימציה", היא יצירת אשליה של תנועה באמצעות הצגה רצופה של תמונות דוממות.

הצורה המוכרת ביותר של האנימציה היא באמצעות הקרנת רצף של תמונות מצוירות. בעבר נקרא סוג זה של אנימציה "סרטים מצוירים" ובאנגלית היא נקראת "Cartoons" עד היום. אנימציה כזו, השתכללה מאוד מאז הימים בהם יצרו את הציורים המיועדים להקרנה באופן ידני ופרטני. כיום, ניתן ומקובל ליצור סדרה של תמונות בעזרת המחשב וליצור באמצעותו את האנימציה. השימוש במחשב מאפשר יצירה של אנימציה באיכויות כה גבוהות, עד שהתמונות שמתקבלות יוצרות תחושה של כמעט מציאות.

ניתן לעשות שימוש בתמונות דו ממדיות או תלת ממדיות לצורך אנימציה. סדרת התמונות מקבלת אשליה של תנועה, מכיוון שכאשר התמונות מתקדמות מהר מספיק – המוח האנושי "משלים" את הקטעים החסרים וכך הצופה סבור כי הוא רואה למעשה גוף אשר זז בתנועה רציפה.

אנימציה ממוחשבת

מרגע שהמחשב למד את אפשרות האנימציה ויכל להקל על התהליך המייגע של יצירתה – נעשה בו שימוש כזה. עם ההתפתחות הטכנולוגית, החלה יצירת האנימציה להישען יותר ויותר על השימוש במחשב.

הכלים שמעניקות כיום תוכנות האנימציה השונות ותוכנות העיבוד הגרפי, מאפשרים ליצור, בעזרת האנימציה, עולם שלם ועשיר בפרטים ובתנועה כיד הדמיון השורה על יוצריו.

בימינו, רוב האנימציה הממוחשבת נעשית בגרפיקה תלת ממדית, ומדי פעם נעשה עדיין שימוש באנימציה דו ממדית. שימוש כזה נעשה בדר"כ לשם הקניית הסגנון הייחודי לה, או כדי ליצור אנימציה "קלה" מבחינת היקף המידע, כך שתתאפשר העברה מהירה שלה, אפילו כאשר רוחב הפס אינו גדול.

שיקול שכזה היה מרכזי למדי כשדובר בטלפונים סלולרים, אך קצבי העברת הנתונים ברשתות הסלולריות הולך ומשתפר כל הזמן, כך שבעתיד, ככל הנראה, רוחב הפס כבר לא יהווה מחסום בפני אנימציה, מורכבת ועשירה ככל שתהיה.

שימוש באנימציה בטלפונים סלולרים

ככל שמכשירי הטלפון הסלולרים הולכים ומשתכללים, כך יכולות עיבוד הנתונים שלהם משתפרות ונפחי הזיכרון גדלים. שינויים אלו מאפשרים לעשות שימוש נרחב יותר באנימציה. יצרני המכשירים הסלולריים מחפשים ומנצלים כל גימיק וכל תכונה, אשר יקנו למכשירים שלהם יתרון ויהפכו אותם לאטרקטיביים עבור לקהל המשתמשים ברשתות הסלולריות.

סמלים פשוטים, אייקונים, התראות, שומרי מסך ותכנים נוספים, עוברים טרנספורמציה ומתחילים להיות מוצגים כקטעי אנימציה, העשויים לכלול גם פס קול.

מכשירים מתקדמים (דור 3, דור 3.5 והלאה) מגיעים עם קטעי אנימציה מובנים אל תוכנת המכשיר. משתמשים רבים אינם מסתפקים באנימציות שהגיעו באופן מובנה עם המכשיר הסלולרי שלהם והם נעזרים באתרי אינטרנט, על מנת להוריד אליו קטעי אנימציה נוספים, על פי טעמם האישי. באופן הזה, נוסף השימוש באנימציה לרשימת התכונות המאפשרות "פרסונליזציה" של מכשיר הטלפון הסלולרי וכיום האנימציות מהוות תוכן סלולרי לכל דבר.

אתרים רבים מציעים תכנים סלולרים להורדה. מבחר התכנים עבור תכונות ישנות יותר, (דוגמת הרינגטונים) ניתן גם לקבל חינם. אנימציות לסלולרי הן "מוצר" חדש יחסית ולכן ברוב המקרים הן יוצעו להורדה בתשלום.