אנדרואיד מרקט

תוכן עניינים

אנדרואיד מרקט היא חנות מקוונת המציעה למשתמשי הטלפונים החכמים הפועלים על מערכת אנדרואיד שירות אינטרנטי להורדת והעלאת אפליקציות.

זוהי בעצם חנות מקוונת לאפליקציות הפתוחה לכל משתמשי ומפתחי אפליקציות לטלפונים ניידים מתקדמים, כדוגמת הסמארטפון. הרבה חברות סלולריות ביססו את המכשירים שלהם על מערכת ההפעלה אנדרואיד, כמו הגלקסי של סמסונג והדרויד של מוטורולה.

זהו בעצם שירות משלים למערכת ההפעלה של האנדרואיד. האנדרואיד מגיע עם מספר מצומצם של ישומיים ודפדפן. האנדרואיד מרקט מאפשר למשתמשים להוריד אפליקציות ישירות למכשיר הטלפון הנייד, במידה ויש התאמה בין האפליקציה למערכת.

חנות האפליקציות

רוב חנויות האפליקציות שייכות למערכות ההפעלה ומפותחות בהתאם אליהן. לדוגמא, למכשירי אייפון יש את האפסטור, למכשירי נוקיה יש את OVISTORE, לוינדוס יש את מרקטפלייס של חברת מייקרוסופט והאנדרואיד מרקט שייך לחברה שפיתחה אותו – גוגל. באופן זה, לכל מערכת הפעלה של מכשיר סלולרי נייד יש חנות אפליקציות המתאימה לה, וזאת משום שכל חברה מעוניינת לנצל ככל האפשר את הקשר העיסקי שלה עם הלקוח המשתמש.

מרבית המכשירים מסוג סמארטפון דומים מבחינת התכונות שלהן, השוני העיקרי מצוי באפליקציות אותן בוחר המשתמש להתקין במכשיר הנייד.

חנות האנדרואיד מרקט של גוגל מוצבת במקום השני מבחינת הגודל וכמות האפליקציות הניתנות להורדה.

מאפייני האנדרואיד מרקט

באנדרואיד מרקט ניתן למצוא עשרות אלפים של אפליקציות שונות ומגוונות. האפליקציות נתמכות במגוון רחב של מכשירים בעלי מערכת הפעלה אנדרואיד, ויש גישה ישירה מהמכשיר לחנות. כמו כן, בשונה מהאפסטור של אפל, ניתן למצוא תכנים המיועדים למבוגרים בלבד כדוגמת הקזינו.

הגלישה וההורדה של האפליקציות מתבצעת אך ורק מהמכשיר עצמו, בשונה מחנויות אחרות הנפוצות היום בשוק האפליקציות.

הוראות שימוש לאנדרואיד מרקט:

שליש מהאפליקציות שמציעה החנות הן אפליקציות בתשלום וניתן לרכוש אותן דרך חשבון Google checkout.

על מנת להיכנס לפלטפורמת הישומים יש ללחוץ על כפתור ה Market שקיים בכל מכשיר מבוסס מערכת הפעלה אנדרואיד. על מנת לנווט בין האפליקציות והיישומים השונים יש צורך בחיבור אינטרנטי במכשיר, כמו WiFi או דרך הרשת הסלולרית.

ישנן ארבע קטגוריות שונות: applications, games, search, my documets.

אם לוחצים על האפליקציות נגיע לתתי קטגוריות כדוגמת פיננסים, חדשות ובידור כמו אפליקציות מוסיקה. המשחקים יובילו אותנו לקטגוריות  משחק שונות כגון משחקי פעולה וחשיבה. כפתור החיפוש מאפשר לחפש אפליקציות ספציפיות. בקבצים שלי ניתן לסדר את מגוון האפליקציות שהמשתמש הוריד למכשיר וכך לנווט דרכן, ניתן אף לעקוב אחר עידכונים קיימים לגבי כל אפליקציה שקיימת במכשיר.

כאשר מוצאים אפליקציה אותה מעוניינים להוריד, ניתן ללחוץ עליה ולקרוא מידע נוסף לגביה במרקט. יש ללחוץ על ה Install שבתחתית המסך על מנת להוריד אותה אל המכשיר. כאשר האפליקציה סיימה את ההורדה יופיע אייקון על המסך.

המרקט הוא חופשי

עבור מפתחי אפליקציות לטלפונים ניידים חכמים האנדרואיד מרקט היא פלטפורמה נהדרת. בצורה קלה ניתן להעלות אפליקציות על מנת שמשתמשים אחרים יוכלו להוריד אותם, להשתמש בהם ואף להגיב לגבי אותה אפליקציה. כל מה שצריך לעשות הוא להעלות, להירשם ולהתרשם.

גוגל אף מציע למפתחים נתונים סטטיסטים לגבי האפליקציות שהם העלו, ובדרך זו הם יכולים לשפר את העסקים שלהם. בשונה מאפל, גוגל לא מאשרת אף תוכנה או אפליקציה, זהו שוק פתוח למתחרים בתנאי שהם לא שותלים וירוסים הבאים להזיק למשתמשי המערכת.

בזמן מועט יחסית הצליחה גוגל עם האנדרואיד מרקט למקם עצמה כמתחרה רצינית לאפל. כמות האפליקציות הנמצאות היום גבוהה, מכובדת ושימושית. רק ימים יגידו מי תהייה המובילה מבין השתיים בשוק האפליקציות התוסס.