אינפרא אדום – העברת מידע אלחוטית

תוכן עניינים

כיצד פועלת קרן האינפרא אדום?

קרינת אינפרא אדום היא קרינה אלקטרומגנטית, בה אורך הגל קצר מאורך הגל של קרינת המיקרוגל אך ארוך משל קרן האור הנראה לעין ונע בין אחד מילימטר ל-750 ננומטר. את קרן האינפרא אדום גילה בשנת 1880 האסטרונום הבריטי ויליאם הרשל.

הרשל ערך ניסוי בו הצמיד למנסרה מיוחדת, המפצלת את האור הלבן לאלומות אור בצבעים שונים, מדחום כספית. כאשר מדד את הטמפרטורה ביחס לצבעים השונים שהפיקה המנסרה, גילה כי הטמפרטורה במדחום עלתה גם כאשר לא נראה לעין צבע כלשהו.

למרות שאיננו מסוגלים לראות את קרן האינפרא אדום, היא משמשת למטרות שונות ומגוונות, החל מצילום, דרך הסרת שיער וכלה ביצירת תקשורת בין מכשירים. באמצעות קרן אינפרא אדום, ניתן היום לקשר בין מכשירים שונים גם ללא צורך בכבלי חשמל.

השלט הרחוק של הטלוויזיה הוא אחת הדוגמאות הוותיקות ביותר לשימוש בקרן אינפרא אדום. ממש בדומה לפעולתו של השלט רחוק על הטלוויזיה, באמצעות התקני האינפרא אדום במכשירים מודרניים רבים, הקיימים היום, נעשה שימוש בקרן אור בתדר גבוה מאוד לשם העברת מידע מסוגים שונים.

עם זאת, כדי שהמידע יועבר בהצלחה, יש לוודא, כי בדומה לשלט הרחוק המופנה ישירות לכיוון הטלוויזיה, גם בין המכשיר הפועל בטכנולוגיית האינפרא אדום ומעביר את המידע ובין המכשיר המקבל אותו קיים קשר ישיר.

היום, באמצעות קרן אינפרא אדום, ניתן להעביר מידע בין מחשבים רגילים או מחשבי כף יד ובין התקנים אחרים, לשלוח תמונות ממצלמה דיגיטלית למחשב ולהעביר מידע בין מכשירי טלפון ניידים ובין התקנים אחרים.

קרן אינפרא אדום במכשירי הטלפון הסלולרי

תקשורת האינפרה אדום, שהייתה נפוצה מאוד בשימוש במחשבים ובמכשירים אחרים, הגיעה גם אל תחום הטלפונים הסלולריים. באמצעות קרן האינפרא אדום, ניתן היום להעביר אינפורמציה בצורה אלחוטית בין מכשירי הטלפון הסלולארי ובין עצמם וגם בין מכשירים אחרים.

באמצעות התקן האינפרא אדום בטלפון הנייד ניתן להעביר תמונות, מספרי טלפון, מסמכים או כל קובץ אחר למכשירי טלפון אחרים, למחשב, למחשב כף יד ולמכשירים נוספים התומכים בו. המרחק להעברה בין מכשיר הסלולר למכשיר השני מתחיל ב-30 סנטימטר ועשוי להגיע אף לטווח רחוק מאוד של עד חמישה מטרים.

עם זאת, החיסרון העיקרי של התקן האינפרא אדום הוא הקצב האיטי יחסית של העברת הנתונים. בנוסף לכך, כדי שהמידע יעבור ללא תקלות, יש להציב את מכשיר הטלפון מול המכשיר השני ועדיף במרחק קצר כמה שיותר.

למי מתאים טלפון הכולל התקן אינפרא אדום?

טלפון סלולרי עם התקן אינפרא אדום, יכול לסייע מאוד לאנשי עסקים המרבים לצאת לפגישות עסקיות או למי שנמצא בדרכים וצריך להעביר מידע בין מכשירים. עם זאת, חשוב לזכור, כי מכשירי הטלפון הסלולארי מדורות מתקדמים (דור שלישי וכמובן דור שלוש וחצי) כוללים היום התקנים רבים שברובם אין לנו ממש צורך.

מסיבה זו, כאשר בוחרים את הטלפון המתאים, מומלץ מאוד להגדיר מראש מהן הציפיות שלכם מהמכשיר ורק בהתאם לכך לבחור בו.